Bra att veta om Nutramigen 2 LGG
Vad är komjölksallergi ?
Överkänslighet mot komjölk är en av de vanligaste orsakerna till allergi under spädbarnsåren. Symptomen kan vara kolik, eksem, nässelutslag, mag/tarmproblem som diarré, förstoppning och
kräkningar. Vanligast är eksem.

Varför har Ditt barn rekommenderats ”Nutramigen” ?

Ditt barn har fått diagnosen komjölksproteinallergi. Det innebär att barnets mat måste vara helt utan komjölk. När det gäller modersmjölk-ersättning/välling i nappflaska, så måste denna bytas ut mot en hypoallergen ersättning som t ex Nutramigen.
Hypoallergen betyder att proteinet i Nutramigen har sönderdelats till så små delar (hydrolyserats), att kroppens immunförsvar inte reagerar och därmed undviks en allergisk reaktion.

Helt protein (tex komjölk) 
Väl sönderdelat protein
(tex Nutramigen)
Vad betyder ”2” ?
2 står för steg 2 och betyder att mjölkersättningen är anpassad för Ditt barns behov från 4 månaders ålder. Nutramigen 2 innehåller mer protein, som befrämjar barnets tillväxt och mer kalcium för att tillgodose det dagliga kalciumbehovet.


Vad betyder ”LGG” ?
Lactobacillus GG – eller i förkortad version LGG – är en s k probiotika. Probiotika förbättrar tarmens mikrobiologiska balans och stärker därmed den naturliga tarmfloran.

Varför är en frisk tarmflora så viktig ?
Förutom att bryta ned och ta upp den mat vi äter är tarmslemhinnan en viktig del av kroppens försvarsbarriär som skyddar mot födoämnesallergener och sjukdomsframkallande mikroorganismer. En frisk tarmflora är viktig för försvarsbarriärens optimala funktion. Födoämnesallergi och infektioner kan få tarmfloran i obalans och i de fallen är intaget av probiotika
fördelaktigt.

Tänk på att …
Amning alltid är det bästa för barnet. Nutramigen 2 LGG klassificeras som ”mat som medicin” och ska rekommenderas eller förskrivas av läkare eller annan barnhälsovårdspersonal.
Om Du har frågor, kontakta Din doktor/dietist eller barnhälsovårdspersonal.
Nutramigen 2 LGG tillhandahålls av apoteket. Ring eventuellt och beställ på förhand eftersom det inte alltid finns i lager. Uppge då varunummer:
20 16 85 för en burk á 425g eller
91 01 03 för 6 burkar á 425g.